Congregation Hall and Music School

Siteplan
Roof Plan
Groundfloor
Overview
Seen from Strandgata
Seen from Strandgata
Seen from the pedestrian path south of the music school
Classroom
Chapel
Congregation hall
Central space in the music school
Entrance hall to the congregation hall

Congregation Hall and Music School by Hafnarfjordur Church
1990-1998

1st Prize in an open architectural competition.  The aim of the competition proposal was to demonstrate an integration of modern architecture to the Church, to strengthen the position and add value to the surroundings. The surfaces of the new buildings have the same texture and color as the Church to create a whole of new and old buildings. The main entrances of the church, the hall and the music school are from a paved sidewalk that is defined by a small pond. Sea gravel and stones in the pond demonstrate where the coastline lied in 1914 when the Church was built.